Kantpressning av plåt

BK Produkter kan erbjuda kantpressning i tunnplåt som stål, aluminium, rost­fritt eller aluzink. För små komponenter så krävs ofta avancerade plåtarbeten och vikningar. Plåtprodukter används för flera ändamål. Det kan handla om plåtprodukter för bygget eller små plåtdetaljer i industrikomponenter.

Tillverkning av plåtprodukter

Vår halvautomatiska bockautomat Salvagnini är specialiserad för att blixtsnabbt utföra omslag, radier och andra avancerade detaljer i plåt. Flaggskeppet i kantpressavdelningens moderna och breda maskinpark, som dessutom innehåller 13 kantpressar mellan 40-230 ton, varav 4 är robotiserade, den senaste investeringen är en Trumpf Trubend kantbockcell.                                                                                                                                                     BK Produkter har både kunskapen och maskinparken för att kunna tillverka avancerade detaljer i plåt.

Så fungerar kantpressning av plåt

För att man ska kunna forma ett starkt material som plåt så krävs särskilda metoder för att bevara styrkan i materialet. Detta i kombination med komponenter vars utformning är både snygga och praktiska. En huvudsaklig teknik som används vid formgivning av plåtdetaljer är kantpressning. Detta är en metod som är specifikt utformad för lättare metaller.

Kantpressning är en av de mest flexibla metoderna inom dagens industri när det kommer till böjning av plåt. Eftersom att kantpressningen har anpassats så pass bra till tunnare plåtdetaljer kan man utnyttja dess böjliga design fullt ut.

Inom BK Produkter har vi gedigen teknisk kompetens inom just kantpressning och kan delta i ett tidigt skede av projektet för att göra produktionsanpassningar, från prototyp till produktion.

Vi investerar regelbundet i verksamheten för ökad kvalitet på produkterna och för snabbare leveranstider. Vi har en komplett maskinpark för kantpressning av plåtprodukter – allt från enkla till komplexa plåtdetaljer.

Vi strävar ständigt efter att förbättra och optimera vår kapacitet, organisation och våra kundkontakter. Allt för att leverera stilrena och hållbara resultat.

För ytterligare information angående vår kantpressning av plåt kan du enkelt ta kontakt med oss på BK Produkter eller ringa oss, så återkopplar våra experter så snart som möjligt! Vi erbjuder kantpressning av plåt i Stockholm, Mälardalen, Småland och övriga Sverige.