Vad är stansning?

Stansning är en metod där man med hjälp av ett verktyg med hålets önskade storlek och form trycker genom ett material (ofta plåt och andra hårda material) under mottryck från en dyna. Både dynans och stansens kanter är slipade med motsvarande silhuett som föremålet i fråga ska få. Stansning innebär alltså att man slår hål i relativt tunna material, huvudsakligen plåt.

Vilka produkter tillverkas med hjälp av stansning?

Många elektronikprodukter innehåller plåtkomponenter som är stansade efter en exakt mall. Det är av yttersta vikt att varje stansad komponent har exakta mått för att den ska kunna monteras i slutprodukten. Inom byggbranschen, industrin och i maskindelar, ventilationskanaler används många stansade plåtprodukter. Det kan handla om ringar, brickor, vinkeljärn – alla skräddarsydda plåtdetaljer man kan tänka sig!

BK Produkter hjälper er med stansning av plåt

Varför ska du välja BK Produkter för stansning?

Välj oss om du vill vara säker på att du får en snabb, kvalitetssäkrad och ekonomisk produktion, där sin leverantör finns med från start till mål – ja, då bör du anlita oss på BK Produkter!

  • Vi hjälper dig att ta fram prototyper för legotillverkning av stansade plåtdetaljer och komponenter.
  • Inom BK Produkter har alla medarbetare lång erfarenhet och kompetens inom stansning av plåt.
  • Vi har en modern, flexibel och kraftfull maskinpark som gör att vi kan tillverka nästintill allt våra kunder önskar – enkla som komplexa plåtdetaljer.
  • Snabbhet: vi investerar regelbundet i verksamheten för att öka kvalitet och korta ned ledtider.
  • Kvalitet: I vårt arbetslag strävar vi efter att alltid leverera stilrena och hållbara resultat. Ambitionen är att ständigt förbättra och optimera vår kapacitet, organisation samt våra kundkontakter.

För mer information angående hur vi går tillväga vid stansning av plåt, hör gärna av dig till oss så berättar vi mer. Varmt välkommen till BK Produkter!